DC Communication uppdaterad profil

Uppdaterad profil inför hösten

DC Communication Copywriting, Grafisk Formgivning, Strategi, Webbdesign

Inled hösten med en uppdaterad profil. Sommaren är här och många av våra kunder känner att verksamheten börjar lugna ner sig. Därför är det ett utmärkt tillfälle att ta i akt och uppdatera er profil; hemsida, logotyp, bilfoliering och skylt. Går ni i tankarna och skulle vilja uppdatera er logotyp och hemsida? Kontakta oss för en snabb leverans, innan alla höstens projekt drar igång. Vi sitter just nu med flera spännande projekt som omfattar uppdatering av logotyp, hemsida, bilfoliering och skyltning.

Uppdaterad profil med en ny logotyp

Den nuvarande logotypen känns inte uppdaterad och är ett arv efter den gamla ägaren. I samband med kundmötet genomförde vi en noggrann behovsanalys. Vi har fått reda på kundens affärsidé, värdegrund och preferenser. Utefter det skapar vi tre olika förslag. Kunden kommer att få ett korrekturtillfälle där de får möjlighet att ändra och modifiera. Därefter är logotypen satt. Kunden kommer att få logotypen i vektorformat. Vår Art Director kommer att leverera en logotyp som kunden kommer att använda digitalt och i print. Vår logotypdesign är känd för vår känsla för kvalitet samtidigt som den är modern. Designen kommer att vara lätt att lägga på minnet och samtidigt förmedla ett viktigt budskap.

Uppdaterad profil på nätet

När logotypen är klar är det dags för arbetet med hemsidan. I ett inledande skede tar vi fram en skiss så att kunden får en känsla för designen och att den följer den uppsatta strategin. Kundens nuvarande hemsida kommer att vara aktiv och vår webbdesigner kommer att arbeta i bakgrunden.

Mobilanpassad och responsiv

I designen kommer vår Art Director att arbeta med foton och den grafiska designen anpassad för kundens verksamhet och bransch. Vi kommer också att projektleda fotografering hos kunden på plats. Kundens hemsida kommer att vara mobilanpassad och responsiv. Det innebär att hemsidan automatiskt anpassar och optimerar sig för olika enheter och skärmstorlekar, telefoner och läsplattor. Hemsidan kommer att byggas i WordPress där kunden enkelt kommer att kunna uppdatera innehåll. Med vår leverans kommer kunden att få en användarmanual. I framtiden kommer kunden att enkelt kunna bygga ut och utveckla sin webbplats utan att behöva göra en ny. DC Communication tar design på allvar, vilket betyder att vi följer med i en snabb föränderlig värld av trender. Vi ser på färg och form och har teknisk kunskap om vad som bygger identiteter. Vår design omfattar sökmotoroptimering.

Innehåll på hemsidan

Till hemsidan levererar vår copywriter sökordsoptimerade texter. Det innebär att Google kommer att premiera kundens hemsida på sin organiska träfflista. De självklara sökbegreppen kommer att användas i texterna.

Bilfoliering och skylt

I samband med hemsidans lansering kommer vi att ta fram skisser för två förslag till skylt och bilfolieringen. Kunden kommer att välja ut förslag och därefter kommer vi att projektleda tillverkning av skylten och bilfolieringen. I leveransen kommer det också att ingå projektledning av montörer. Det innebär att kunden enbart kommer att behöva en kontaktperson. Vi kommer att se till att den gamla skylten demonteras och en ny monteras. Vi kommer också att säkerställa att alla kundens bilar kommer att få den gamla bilfolieringen borttagen och att en ny folie monteras på alla bilar.