DC Communication hemsida till IT-företag

Hemsida, SEO och fotografering till IT-företag

DC Communication Copywriting, Grafisk Formgivning, Webbdesign

Vi har levererat en ny mobilanpassad hemsida till ett IT-företag i Norrköping. Kunden arbetar med att skapa trygga IT-lösningar för företag i Östergötland. Vi har tagit fram en mobilanpassad hemsida som återspeglar kundens ledord i både färg, form, foto och språk. Samtidigt fick vi i uppdrag att öka logotypens synbarhet. Med ett nära samarbete med kunden har vi på kort tid lyckats skapa en hemsida som speglar kundens verksamhet.

Webbdesign till IT-företag

Webbdesignen är grundad i att förmedla företagets ledord som är; tillgänglighet, trygghet och tydlighet. Stor vikt har lagts på urval av fotografier, färg och form. Vi har projektlett fotografering för att ta fram bilder som skapar ett professionellt intryck. Kundens logotypfärger har används i designen och fotobearbetningen av fotografier.

Mobilanpassad hemsida

Den nya hemsidan är mobilanpassad och responsiv. Det innebär att kundens identitet på webben speglas enhetligt och anpassat för datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Vi har också levererat en användarmanual så att kunden själv kan enkelt uppdatera sin nya hemsida med bilder och text.

Hemsida med anpassade texter för Google

Informationen är skriven av vår copywriter som har sökmotoranpassat texterna. Det innebär att alla texter på kundens hemsida kommer att premieras på Googles organiska söklista. För kunden innebär det att de kommer att klättra högre på träfflistan än företags som inte har sökmotoroptimerat sina texter. Med vår sökmotoroptimering (SEO) synliggör vi hemsidan genom att anpassa texterna efter Googles krav. Vi gör det svåra enkelt.

En uppdaterad logotyp på den nya hemsidan

Logotypen har tidigare haft by-lines där typsnittet har varit för otydligt. Vi har ändrat typsnittet för att förtydliga budskapet. Själva logotypen är nu tydligare där vår Art Director har levererat logotypen i vektoriserat format. Kunden kan då använda den nya logotypen både digitalt och i print.