DC Communication Kommunicera namnbyte

Kommunicera namnbyte

DC Communication Copywriting, Grafisk Formgivning, Strategi

Vi hjälper kunden att tydligt kommunicera ut sitt namnbyte som kommer att äga rum i början av 2016. En viktig aspekt i ett namnbyte är att tydligt lyfta fram orsaken. Detta för att undvika spekulationer och oro ute på marknaden. Vi har lagt upp en strategisk plan för kommunikationsåtgärder och tydligt lyft fram orsaken till namnbytet. I planen har vi aktivt arbetat med de olika insatser strategiskt baserat på tiden och budgeten.

Namnbyte på grund av expansion utomlands

Kunden har expanderat internationellt och har därför valt att byta till ett mer internationellt klingande namn. Syftet med vårt uppdrag är att öka kännedomen om det nya namnet i samband med ett namnbyte, samt att förtydliga att det fortfarande är samma företag. Fokus har vi lagt på att kommunicera företagets stora passion för sina produkter och tjänster. Vi lägger vikten på kundens erbjudande som fokuserar sig på att skapa trygghet för deras kunder.

Projektledning av administration kring ett namnbyte

I projektet har vi också säkerställt att namnbytet kommuniceras rätt i alla kommunikationskanaler. Vi har lett projektet och hanterat all administration med Bolagsverket, PRV, Eniro, Hitta.se, Svensk Franchise, LinkedIn, Facebook, Google Business, MyNewsDesk, m.fl. Genom att låta oss projektleda sparar kunden en hel del tid och namnbytet blir enhetlig och korrekt genomfört.