Hotellskyltar - design & leverans till hotell

Hotellskyltar-design och leverans

DC Communication Grafisk Formgivning, Strategi

Vi har under åren levererat hotellskyltar av alla dess slag, samt sett utvecklingen och möjligheterna som finns. Att bo på hotell är en upplevelse, och hotellskyltar en del av den. Vår kund har byggt om och ändrat sin grafiska profil. Vi har haft i uppdrag att designa och leverera hotellskyltar som följer deras grafiska profil och den nya inredningen. Vi har också projektlett skylttillverkare, frakten och skyltmontörer.

Ett nära samarbete med arkitektbyrån

Valet av material, omfång och tillverkningsmetod har vi kommit fram i samråd med kundens arkitektbyrå. Hotellskyltningen handlar om att utveckla det koncept och uttryck som passar just för kundens hotell. Våra skyltlösningar går hand i hand med hotellets design och är stilrena. De uppfattas som en del av inredningen med har ett formspråk som är tydligt och internationellt anpassat. Skyltarna underlättar för hotellgästen att snabbt och enkelt navigera sig på hotellet.

Hotellskyltar med exklusiv känsla

Hänvisningsskyltar, rumsskyltar och informationsskyltarna är levererade i akryl. Akryl är ett populärt material som ger en exklusiv känsla av klart glas. Akrylskyltarna sticker ut på ett subtilt sätt och skapar ett modernt intryck. Skyltarna är måttanpassade och har en frostad vinyl på baksidan med infärgad vinyl på framsidan. Med denna metod skapar vi flera lager av skuggor och djup. Akrylskyltarna är monterade på vägg med specialanpassade distanser i rostfritt stål.

hotellskyltar i akryl

hotellskyltar i akryl DC Communication

I restaurangen har vi levererat skyltar i glas som är uppbyggda likt akrylskyltar. Skillnaden är att baksidan är täckt av metallicvinyl och framsidan har texter i vit vinyl. Glaset är beständigt, tempererat och med fasade kanter. Skyltarna är monterade med specialbeställda distanser i rostfritt stål.

Stora tavlor till restaurangen

För ett beständigt resultat har vi valt att printa stora skärgårdsmotiv på PVC-skivor. Tavlorna har monterats med dolda distanser, för att skapa ett svävande intryck. För tryck har vi fotoretuscherat och färgkalibrerat bilderna för att få fram den önskade tonen.

Hotellskyltar restaurang

Hotellskyltar restaurang DC Communication

Hotellskyltar och storformatstryck för badet

Vi har levererat tryck på specialanpassad vinyl för våtutrymme. För tryck har vi fotoretuscherat och färgkalibrerat bilderna för att få fram den önskade tonen. Totala mängden på den levererade vinylen är ca 100 kvm.

Hotellskyltar - design & leverans till hotell

Hotellskyltar storformatstryck

Hotellskyltar i koppar

Kopparskyltar har en åldrad känsla. Bokstäverna är urskurna i 3 mm kopparplåt som har fått ligga i ett bad för att plåten ska föråldras och få en antik look. Efter badet klarlackeras skylten för att behålla det specifika utseendet.

Pylon

Vi fick i uppdrag att bygga om kundens stora pylon. Vi utförde en grundlig platsundersökning, designade och levererade fotomontage på olika förslag. Därefter fick vi en beställning, där vi skapade produktionsunderlag.

Hotellskyltar pylon

Hotellskyltar pylon DC Communication