DC Communication 5 tips-for en fungerande hemsida

5 tips för en väl fungerande hemsida

DC Communication Copywriting, Strategi, Webbdesign

En väl fungerande hemsida får ni enkelt med våra 5 tips. En hel del kan kännas självklart och en del mer komplicerat. Till företag som har tid att se över sina hemsidor är denna checklista ett utmärkt verktyg. Vi vet att mycket blir åsidosatt på grund av tidsbrist. Företagare som inte hinner läsa igenom dessa punkter får självklart ta kontakt med oss direkt. Vi gör det svåra enkelt!

En väl fungerande hemsida som är mobilanpassad

Allt fler använder mobiltelefoner för att surfa på nätet. Därför är det viktigt att er hemsida är mobilanpassad och erbjuder besökaren en positiv upplevelse. Se till att er hemsida fungerar felfritt i de vanligaste webbläsare. Testa hemsidans funktioner för att undvika buggar. Korta laddningstider får ni med webbanpassade bilder.

En strukturerad hemsida är användarvänlig

Fånga besökarens intresse med en tydlig struktur. Ett enkelt sätt är att hålla er till standarder för huvudmeny, undersidor, logotypens placering och snabblänkar. Kontaktuppgifter presenteras tydligt i menyn och i sidofoten. Använd er av kortfattat innehåll på förstasidan. Besökaren får möjligheten att fördjupa sig genom att klicka vidare till undersidorna. Skapa ett unikt och målgruppsanpassat innehåll genom att skriva lättlästa texter, eller anlita en copywriter. Använd er av egna fotografier eller anlita en fotograf för att få fram den rätta känslan i foton. Uppmana gärna besökaren att utföra en handling med tydliga call-to-action.

En fungerande hemsida har en genomtänkt och professionell design

Det första som man möts av på en hemsida är dess utseende och funktioner. Därför är det viktigt att tänka till och gå igenom alla viktiga detaljer, för att få nöjda besökare. Skapa en enhetlig design för era undersidor för att ge besökaren en röd tråd. Med en uppdaterad och modern design profilerar ni er professionellt på nätet. Använd er av skarpa, genomtänkta och relevanta fotografier som höjer helhetsintrycket på er hemsida. Texten behöver vara lättläst och därför är valet av typsnitt viktigt. Det finns en uppsjö av spännande och roliga typsnitt, men läsbarheten är viktigast. Markera tydligt länkarna så att färgen urskiljer sig från resten av texten. Det ökar länkens klickfrekvens. Säkerställ också att länkarna fungerar och leder till rätt sida, för att underlätta flödet för besökaren. Med färger får ni besökaren att känna positivt för ert företag och hemsida. Färgvalet får besökaren i rätt sinnesstämning.

 Sökmotoroptimera

Beskriv sidans innehåll genom att använda relevanta titlar och innehåll. Med ditt uppdateringsverktyg ser du till att titel och beskrivning finns med på alla era undersidor. Google premierar detta och ger er en god placering på den organiska söklistan. Sökvägarna till undersidorna ska vara döpta efter innehållet, kort och koncist. Se till att sökordsoptimera era texter, så att sökorden är naturligt placerade i texterna.

 Uppdatera

Med ett användarvänligt CMS-verktyg kan ni själva utföra ändringar på er hemsida utan att behöva mellanhänder. Ni kan enkelt lägga in nyhetsinlägg, foton och editera texter. Det sparar er både tid och pengar. Med statistik om besökarnas beteende på er hemsida får ni ovärderligt underlag för framtida vidareutveckling. Uppdatera er hemsida regelbundet. Det skapar en känsla av relevans hos besökaren och väcker intresse.

 

Har ni en gammal hemsida som känns omodern och är svår att redigera? Kontakta oss.