Etiketten_Gårds_Mjölk

Etiketten som för konsumenten närmare mjölkbönderna

DC Communication Grafisk Formgivning

Vi har levererat etiketten, som för ekologisk närproducerad gårdsmjölk närmare konsumenterna. Tänk, att kunna själv tappa upp närproducerad ekologisk mjölk i butiken. Ekologisk närproducerad gårdsmjölk utan mellanhänder, som gynnar de lokala mjölkbönderna ekonomiskt. Inom snar framtid kommer allt detta att vara möjligt på ICA Kvantum Liljeholmen. Via en mjölktapp i butiken kommer kunderna att själva kunna fylla på sin egen ekologisk mjölk från en mjölkautomat. Därmed får kunden en direkt kanal till bonden.

Leverans av etikett

Vi har skapat originalet för tryck av etiketter för mjölkflaskor. I projektet har vi också hanterat kontakten med tryckeriet och ansvarat för leverans av etiketterna direkt till butiken.

Tappa upp mjölken själv

En glasflaska kommer att kunna köpas av kunden, som själv kommer att få ansvara för rengöringen av flaskan. Kunden fyller i talongen på etikettens baksida och lämnar den i kassan. Därmed kommer kunden att intyga att de har förstått ansvaret och skötselråden för glasflaskan. Mjölken kommer kunden att kunna tappa upp i tappmaskinen inne på ICA Kvantum i Liljeholmen. Den ekologiska mjölken som tappas upp på flaskan kommer från gårdarna Yttereneby, Ullberga och Nibble i Södermanland. Mjölken är pastöriserad och har en fetthalt på 3,8–4,5 %, något fetare än de flesta vanliga varianterna.

Etiketten som lyfter fram produkten

Genom att fylla i talongen, tappa upp ekologisk mjölk i tappmaskinen, gynnar konsumenterna de lokala ekologiska mjölkbönderna. Mjölkbönderna kommer att får mer betalt per liter genom detta samarbete än vad de får av de stora mejerierna. Dessutom är mjölken närproducerad. Kunderna kommer att aktivt kunna bidra med att förbättra förutsättningarna för dessa gårdars långsiktiga överlevnad. Många är beredda att betala extra för närproducerade och ekologiska produkter. Detta goda initiativ från ICA Kvantum Liljeholmen syftar till att gynna de lokala ekologiska mjölkbönderna. Vi på DC Communication är stolta över syftet som etiketten kommer att användas till och önskar ICA Kvantum Liljeholmen lycka till!