DC Communciation Design av mässmonter

Design av mässmonter och koncept i Stockholm

DC Communication Copywriting, Grafisk Formgivning, Mässa, Strategi

För tredje året i rad har DC Communication levererat helhetskoncept och design av mässmonter för mässa i Stockholm. Vår kund ställde ut på Shop Nordic 2016 i Stockholm som gick av stapeln den 13-14 april. Mässan är ett stort event som fokuserar på inredningsdesign och butikskoncept. SignSpectra har aktivt under mässan uppdaterat mässbesökare med nyheter inom skyltbranschen. Mässbesökarna har varit inköpare och beslutsfattare som är aktiva inom inköpsprocessen. Fördelen med att ställa ut på mässan för kunden är möjligheten att få träffa många kunder och prospekts, som vanligtvis skulle ha tagit flera månader.

Design av mässmonter

Vår design skapar en säljande eventmiljö som är kreativ och funktionell. Våra kunder får ut det mesta möjliga av deras mässmonter. Samspelet mellan monterdesign och mätbara mål är en strategi som skiljer våra kunders mässdeltagande från mängden. Till SignSpectra har vår projektledare, designer och copywriter tagit fram strategi, material,  idéer och monterskisser i 3D. Utifrån erfarenheten har vi haft besökarflöden i åtanken när vi har planerat för monterutformningen. Vårt mål med projektet har varit att överträffa kundens förväntningar och skilja dem från mängden.

Personliga kontakten

Grunden i ett mässdeltagande är den personliga kontakten. Mässor är en unik mötesplats full av möjligheter. För att monterpersonal ska känna sig trygga i sin roll har vi genomfört utbildning om målet med mässan. Det är viktigt att sticka ut, eftersom man inte är ensam som utställare. Därför är en kreativ och funktionell miljö i mässmontern viktig del av mötet. Självklart är monterpersonalen en del av denna miljö.

Helhetskoncept

Vårt koncept för mässan innehåller mer än bara en mässmonter i 3D. Vi har tagit fram en presentationsfilm som har visats i montern. Samma film använder kunden idag på sin hemsida. Till konceptet har vi designat, skrivit och projektlett tryckning av broschyr och produktblad för mässerbjudandet. Vår design har också omfattat val och framtagning give-aways. Ett helhetskoncept levererat där vi har lyft fram företagets passion för skyltar.